Çevre Güvenlik Sistemleri

Çevre Güvenlik Sistemleri

Çevre güvenlik sistemleri; çit üstü algılama sistemleri, gömülü toprak altı algılama sistemleri, mikrodalga sensörler, radarlar, duvar üstü kızılötesi (infrared) algılama sistemleri ve IP tabanlı video içerik analiz destekli lazer / termal güvenlik kamera sistemi gibi farklı algılama teknolojileriyle uygulanacak alanın fiziksel şartlarına ve ihtiyaçlara uygun biçimde belirlenmektedir. Günümüzde özellikle fiberoptik çit üstü algılama sistemleri ile yapılan çevre güvenlik uygulamalarında, korunan alanın etrafındaki sınır boyunca yer alan çitlerin üzerine yerleştirilen sistemler, çitlerin kesilmesi, kaldırılması veya üzerinden tırmanılması teşebbüsü esnasında alarm vererek ihlal sinyalinin geldiği noktayı güvenlik merkezine bildirebilmekte, cctv-güvenlik kamera sistemi entegrasyonu sayesinde alarmın geldiği bölgeye en yakın kameraların görüntülerini otomatik olarak güvenlik monitörlerine getirebilmektedir.

Yüksek güvenlik gerektiren, havaalanları, enerji tesisleri, taşımacılık, sınır güvenliği, petrol ve gaz endüstrisi vb. bölgelerde herhangi bir izinsiz giriş teşebbüsünü 80 km uzunluk içinde (-/+) 2 mt yanılma payıyla tespit edebilen Fiberoptik Çit Üstü Algılama Teknolojileri ve onun kullandığı gelişmiş yapay zeka tabanlı algoritmaya sahip işlem kapasitesi sayesinde herhangi bir ihlale anında tepki verilebilmektedir.Tam donanım, yazılım ve entegrasyon uygulamaları uyumluluğu ile dünyanın en gelişmiş çevre güvenlik çözümlerini sağlamak mümkün olmaktadır.

Termal ve Lazer Kameralar ile Çevre Güvenlik

Standart güvenlik kameralarında görüntü kameradan içeri giren ışık sayesinde oluşturulurken termal kameralar görüntüyü ısı sayesinde oluşturmaktadır. Eğer algılanması istenen nesne veya insanın sıcaklığı bulunduğu ortamla aynı sıcaklıkta ise algılama güçleşmektedir. Termal kameralar 0,01 °C gibi çok küçük farklılıklarda dahi görüntüyü oluşturabilmektedir.

Aktif Infrared (IR) Kamera Sistemleri ile Termal Kamera sistemleri arasında benzerlikler olmakla birlikte birbirlerinden tamamen farklı kamera sistemleridir. Aktif Infrared Kamera sistemlerinde izlenmesi istenen alanı aydınlatmak için kısa dalga boylu kızılötesi ışık kullanılmaktadır. Kızılötesi enerjinin bir kısmı kameraya geri yansıtılır ve görüntü oluşturmak üzere kullanılır. Termal görüntüleme kamera sistemleri ise orta veya uzun dalga boyu IR enerjisi kullanmaktadır..

Sadece karanlıkta çalışan Infared gece görüş kameralarının aksine termal kameralar gün ışığını kesebilir ve sahip olduğu teknoloji avantajı sayesinde gece/gündüz ayrımı olmaksızın kullanılabilmektedirler.

Termal ve Lazer Kameralar ile Çevre Güvenlik

Nerelerde Kullanılır?

Termal kameralar; çevre güvenlik sistemleri ve askeri güvenlik amaçlı projelerden başlayarak uzak mesafelerden izinsiz giriş tespitinde, açık maden sahalarında, limanlarda, havaalanlarında, büyük endüstriyel tesislerin çevre güvenliğinde, covid-19 ve benzeri salgın hastalıklarda kapalı ortamlara girişlerde yayılımı engellemek ve yüksek vücut sıcaklığına sahip kişileri uzaktan hassas bir şekilde tespit edebilmek amaçlı olarak vücut sıcaklığı tespit sistemlerinde de kullanılmaktadır. Bunların dışında el tipi ve sabit termal kameralarla endüstride ısınan panoları, kabloları, trafoları veya motorları vb birçok farklı şeyi tespit edebilmek mümkün olabilmektedir.

Termal Kameralar insan gözünün göremediği dalga boyundaki Infrared (kızılötesi) ışınımı elektrik sinyallerine dönüştürerek görülebilir hale getirebilen teknoloji ile çalışan kameralardır.

Tüm nesneler bir tür kızılötesi radyasyon(ışınım) yayar ve bu ısının iletilme yollarından biridir. Bir nesne ne kadar sıcak olursa, o kadar fazla kızılötesi ışınım üretir. Termal kameralar bu ışınımı görebilir ve insan gözünün görebileceği bir görüntüye dönüştürebilir. Yani Termal kameralar, farklı seviye veya dalga boylarında kızılötesi ışınımı yakalayarak sıcaklığı algılar, bu sıcaklığı kaydeder ve ardından her bir sıcaklığa etrafındaki diğer nesnelere kıyasla ne kadar ısı yaydığını görmemizi sağlayan bir renk tonu tanımlar. Bu ışınım çıplak gözle görülemez ancak yoğunluğu yeterince yüksekse ısı olarak hissedilebilir.Soğuk nesneler genellikle mavi, mor veya yeşil bir renkte görünürken, sıcak nesneler kırmızı, turuncu veya sarı renklerde görünürler.

Fiber Optik Tabanlı Alarm Sistemleri

Fiber Optik Tabanlı Alarm Sistemleri

Fiber Optik Tabanlı Çevre Güvenlik Sistemleri alanında dünyanın en önde gelen üretici firmalarının başında gelen FFT(Future Fibre Technologies) 69 ülkede 1900’dan fazla kritik öneme sahip endüstri, askeri ve devlet projesinde ürünleri başarı ile çalışan bir kuruluş olup  patentli bir çok teknolojiye sahiptir. 

FFT Fiber Optik Çevre Güvenlik ve
Çit Üstü Algılama Sistemleri

FFT(Future Fibre Technologies) uzak mesafelere kadar enerjiye ve elektronik ekipmana ihtiyaç duymaksızın çalışabilen fiberoptik çevre güvenlik izinsiz giriş algılama sistemidir. Enerji ve aktif elektronik ekipman gerektirmeyen bu teknoloji sayesinde çevre güvenlik giriş ihlali algılama sistemleri altyapı maliyetleri önemli oranda azalmakta bunun yanı sıra harici radyo frekansı ve elektromanyetik parazitlere karşı da herhangi bir duyarlılık oluşmamaktadır.

FFT Fiberoptik tabanlı algılama sistemlerinde 20 yılı aşan kullanım ömrü ile mükemmel fiyat/performans oranı sağlanmış olup , hem kolay kurulumu hem de minimum bakım ihtiyacı sayesinde uygulama altyapı ve bakım maliyetleri alternatif teknolojilere  kıyasla çok daha düşüktür.

Hem kısa hem de uzun metrajlı uygulamalar için geliştirilmiş çok yönlü ürün potföyüne sahip olan FFT, her ölçekte proje için esnek ve uygun çözümler sağlar.  

FFT dayanıklı ve güvenilir çözümler sunar. Fiberoptik kablolama zorlu hava koşullarına ve korozyona karşı oldukça dayanıklıdır. Yıldırımlara, radyo frekansı ve elektromanyetik girişimlere karşı bağışık özelliğe sahiptir. İlk başta askeri uygulamalar için ürünlerini geliştiren FFT artık askeri kalitedeki ürünlerini ticari ve endüstriyel uygulamalar için de sunmaktadır.

FFT Fiber Optik Çevre Güvenlik ve<br>Çit Üstü Algılama Sistemleri
FFT’nin sağladığı Çözümler

FFT’nin sağladığı Çözümler

  • Çevre Güvenlik İzinsiz Giriş Tespit Sistemleri (Çit üstü ve gömülü yeraltı) / PIDS-Perimeter Intrusion Detection Systems
  • Petrol ve Gaz Boru Hattı Güvenliği / Pipeline Security Monitoring Systems
  • Data Network Fiziksel Müdahale Altyapı Güvenliği / Data Network Infrastructure Protection

Çevre Güvenlik ve İzinsiz Giriş Tespit Sistemleri Çözümlerimiz

Çit Üstü Alarm Sistemleri
FFT(Future Fibre Technologies) uzak mesafelere kadar enerjiye ve elektronik ekipmana ihtiyaç duymaksızın çalışabilen fiberoptik çevre güvenlik izinsiz giriş alarm sistemidir.
detaylı bilgi
Lazer / Termal Kameralar
Lazer Kameralar düşük ışıklı veya tamamen karanlık ortamlarda 500/800/1200 metre gibi mesafelerde lazer ışınlarını kullanarak gece görüşü aydınlatmasını sağlayan yüksek teknolojiye sahip özel kameraların genel adıdır.
detaylı bilgi

Ücretsiz Keşif Formu