Nerelerde kullanılır ?

Nerelerde kullanılır ?

Binalarda geçiş kontrol sistemi temel olarak; kapılar, sistem odaları, turnikeler, asansör ve araç giriş-çıkışının yapıldığı otoparklar gibi noktalarda uygulanmaktadır. Kullanıcıların bu noktalardan geçişlerinde yetki seviyeleri, çalışma saatleri değerlendirilerek oluşturulan çalışma disiplinleri dışında acil durumlardaki bina tahliye senaryosu da önceden detaylı olarak etüd edilip planlanmalıdır.

Geçiş kontrol sistemleri, tek bir kapı veya turnikede uygulanabileceği gibi birden fazla binada hatta farklı şehir veya ülkelerdeki binlerce kapı veya turnike geçiş noktasına kadar aynı merkezi yazılım sistemi ile yönetilebilen sistemlere kadar geniş ölçekte kullanılabilmektedir. 

Esneklik, Ölçeklenebilirlik ve Entegrasyon

Geçiş kontrol sistemi belirlenirken geleceğe yönelik muhtemel ihtiyaçlar değerlendirilir ve buna göre genişlemeye uygun esnek sistem yapısı oluşturulmalıdır. Sistem bileşenlerinin ölçeklenebilirliği sayesinde güvenlik ihtiyaçlarına göre genişlerken,  binadaki mevcut Yangın Alarm Sistemi , CCTV Güvenlik Kamera Sistemi, Asansörler ve Bina otomasyonu vb gibi diğer sistemlerle entegrasyona uygun olmalıdır.  

Esneklik, Ölçeklenebilirlik ve Entegrasyon
Biometrik Teknolojiler

Biometrik Teknolojiler

Günümüzün artan güvenlik ve kontrol ihtiyaçları, parmak izi okuyucuları, iris ve yüz tanıma sistemleri gibi akıllı biometrik geçiş kontrol sistemleri ile yüksek doğrulukta kimlik tanımlama ve maksimum koruma için ideal çözüm olmuştur.

Biometrik çözümler teknolojik gelişime paralel olarak günlük hayatımızın adeta bir parçası haline gelmiştir. Öyle ki akıllı telefonlarımızı  parmak izi veya yüz tanıma sistemi ile açarken yine dizüstü bilgisayarlarımıza parmak izi ile erişebiliyoruz. Havaalanı kontrol noktalarında biometrik cihazlar giderek artan sayılarda kullanılmakta olup, birçok ülke kimlik kartları ve pasaportlarında biometrik tanımlama kullanımını benimsemeye başlamıştır.

EAS Güvenlik, binalarda işletmeye özel güvenlik ihtiyaçlarına çözüm sağlamak için uluslararası standartlardaki  parmak izi ve yüz tanıma sistemleri ile geçiş kontrol ve personel devam takibi sistem donanım ve yazılımları uygulamaktadır.

Biometrik Güvenlik Çözümlerinin Avantajları 

  • Kart kopyalama, kaybetme, çalınma veya başkasının yerine şifre ve kart kullanmayı önleme.
  • Sağlam ve güvenilir giriş kontrolü ile hassas alanlara yetkisiz  erişimleri kısıtlama imkanı.
  • Çalışan verimliliğini artırmak, yevmiye-maaş ve fazla mesai takibini yüksek doğrulukta yapma.
  • Kimlik doğrulamayı sadece kullanıcının fiziksel öz niteliklerini kullanarak  yapabilme olanağı.
  • Mevcut geçiş kontrol ve güvenlik kamera sistemi ile entegrasyon imkanı.
  • Kolay kullanım ve yönetim imkanı. 

Yüz Tanıma Sistemleri ile Geçiş Kontrol

Yetkilendirilmiş geçiş; anahtarlar, şifre tuş takımları, kartlar ve parmak izleri kullanımından bu yana oldukça mesafe kat etmiştir. Şimdi artık hep birlikte yüz tanıma çağına adım atıyoruz.

Kartlı veya şifreli geçiş kontrol sistemlerinin en büyük handikaplarından birisi kimliği tanımlanamayan yetkisiz kişilerin kullanımına verilebilmesidir. Teknolojinin gelişimi ile beraber yüksek güvenlik ve kontrol arayışı Akıllı Biometrik Temelli Güvenlik Sistemleri’ne olan talebi artırmıştır.

Kolay uygulanması ve güvenilirliği ile Yüz Tanıma Sistemleri günümüzün en ilgi çekici biometrik teknolojisi olup dünya üzerindeki en geniş ölçekte yaygın kullanıma sahip ve en etkili güvenlik çözümlerinin başında gelmektedir.

Gelişmiş Yapay Zeka Teknolojisi İle Etkin ve Güvenli

Yüz tanıma sistemi teknolojisi, derin öğrenme algoritmaları ve yapay zeka uygulamaları ile her ortamda üst düzey yüz tanıma doğruluk oranı, düşük ışıkta hatta karanlıkta bile yüz tanıma yapabilme ve benzeri birçok özellik sebebiyle biometrik cihazlar arasında en güvenilir geçiş kontrol sistemi  yöntemidir. Ayrıca kullanımı hijyen açısından temassız olması sebebiyle de giderek daha çok tercih edilmektedir.

Gelişmiş Yapay Zeka Teknolojisi İle Etkin ve Güvenli

Turnike ve Geçiş Kontrol Sistemleri Çözümlerimiz

Turnike Sistemleri
Turnike Sistemleri; belirli bir bina ya da bölgeye geçiş esnasında giriş ve çıkışların kontrollü ve düzenli olarak yapılabilmesini sağlamak amacıyla genellikle paslanmaz çelikten üretilmiş elektromekanik ürünlerdir
detaylı bilgi
Yüz Tanıma Sistemleri
Yüz tanıma sistemi teknolojisi, derin öğrenme algoritmaları ve yapay zeka uygulamaları ile her ortamda üst düzey yüz tanıma doğruluk oranı, düşük ışıkta hatta karanlıkta bile yüz tanıma yap
detaylı bilgi
Parmak İzi Sistemleri
İşletmelerde personel devam kontrol takibi(PDKS) yapmak, turnike geçiş sistemleri, yurt ve okullarda giriş-çıkış kontrolü, hastanelerde hasta takibi ve benzeri birçok alanda kullanılan parmak..
detaylı bilgi
Kartlı Geçiş Kontrol Sistemleri
Binalarda yetkili personelin ve ziyaretçilerin, araçla veya yaya olarak, kapı , turnike , bariyer vb. sistem kart okuma geçiş noktalarında giriş-çıkış yapabilmesini sağlamak ve bunları..
detaylı bilgi
Personel Devam Kontrol Sistemleri
Personel Devam Kontrol Sistemleri (PDKS), personelin giriş ve çıkış saatlerini kontrol altında tutmak, geç kalma veya erken çıkışları tespit etmek, çalışanların mesai sürelerine göre maaşlarının hesaplanmasını...
detaylı bilgi
Diğer Yazılım Çözümlerimiz
Personel Konum Belirleme Belirlenen alanlar dahilinde bulunan personellerin konumlarını belirleyen, değerlendiren ve acil durumlarda anında bilgiyi gerekli noktalara ileten bir otomasyon sistemidir.
detaylı bilgi

Ücretsiz Keşif Formu