Binaların Yangından Korunması Yönetmeliği gereği; insan yoğunluğunun yüksek olduğu Hastane, Otel, Alışveriş Merkezleri (AVM) ve Endüstriyel Mutfaklar gibi binaların içerisinde pişirme yapılan mutfak bölümlerinde kullanılan davlumbazların otomatik davlumbaz içi yangın söndürme sistemi ile korunması zorunluluğu getirilmiştir.
(Not: Konutlar hariç olmak üzere, alışveriş merkezleri, yüksek binalar içinde bulunan mutfaklar ve yemek fabrikaları ile bir anda 100'den fazla kişiye hizmet veren mutfakların davlumbaz bölümlerine davlumbaz içi otomatik söndürme sistemi yapılması ve ocaklarda kullanılan gazın cinsine göre gaz algılama, otomatik gaz kesme ve uyarı tesisatının kurulması zorunlu tutulmuştur.)
Bina içerisindeki pişirme yapılan mutfak bölümlerindeki davlumbazlar çok yüksek yangın riski taşıyan noktalardandır. Davlumbazların yüzeyinde, filtre bölümlerinde ve baca duman tahliye kanalı içerisinde temizliği ve erişimi güç yerlerde biriken yağlar belirli sıcaklıklarda parlayarak kontrol alması zor ölçüde yanmaya başlayabilir. Saniyeler içerisinde bu alevler mutfak ve restaurant kısmını, baca ve bağlantı bölümlerini sarabilir.